CIASTO 3 BIT
Składniki:
2 opakowania krakersów
1 duże opakowanie herbatników
2 śnieżki
fix do śmietany mały
puszka masy krówka
1 szklanka mleka
Krem:
1 kostka margaryny
1 szklanka mąki krupczatki
4 zółtka
¾ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
1 litr i 1 szklanka mleka
Wykonanie:
Litr mleka zagotować z cukrem i c. waniliowym oraz kostką margaryny.
Do miski wlać szklankę mleka dodać żółtka budyń i mąkę rozmieszać.
Wlać do zagotowanego mleka.
Dno blachy wyłożyć papierem i ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wylać gorącą masę. Następnie ułożyć pierwszą warstwę krakersów. Na krakersy wykładamy masę krówkową i na wierzch drugą warstwę krakersów. Ostudzić.
Do szklanki mleka wsypać 2 śnieżki i zmiksować pod koniec dodać fix do śmietany. Po zmiksowaniu wyłożyć na ciasto. Wierzch możemy posypać wiórkami albo kakaem lub czymś według uznania.
Najlepsze następnego dnia. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz