piątek, 4 lutego 2011

Sernik

SERNIK

CIASTO:
1 SZKLANKA MĄKI
½ KOSTKI MARGARYNY
3 ZÓŁTKA
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

WSZYSTKIE SKŁADNIKI RAZEM ZAGNIEŚĆ I WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ


SER:

1 KG SERA
6 ŻÓŁTEK
¾ SZKLANKI OLEJU
2 CUKRY WANILIOWE
2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE BEZ CUKRU
2 SZKLANKI MLEKA
9 BUAŁEK UBITYCH NA SZTYWNO Z 1 SZKLANKĘ CUKRU PUDRU


DO UBITYCH BIAŁEK DODAWAĆ NA PRZEMIAN MLEKO, OLEJ I RESZTĘ SKŁADNIKÓW. ZMIKSOWAĆ. MOŻNA DODAĆ RODZYNKI.WYLAĆ DO PROSTOKĄTNEJ FORMY.
PIEC 50 MINUT W TEMP. 200STOPNI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz